Formulari de cerca

Agenda Cultural
Diverses dates
Sala Parpalló
Visita guiada
Visites guiades | «Mare dels Desemparats»
Cicle expositiu

Durant els pròxims mesos el MuVIM ofereix diverses visites guiades al cicle expositiu «Mare dels Desemparats» per a repensar i reflexionar sobre la història i les tradicions valencianes. Activitat gratuïta amb reserva prèvia

El MuVIM ofereix diverses visites guiades al cicle expositiu «Mare dels Desemparats» que es divideix en tres recorreguts:
El primer —DELS MARGES AL CENTRE—  parla de la migració geogràfica de la imatge en el si de la trama urbana, traslladada des dels marges —el sud de la muralla gòtica— fins al nucli emblemàtic de la ciutat, a la vora del palau arquebisbal, la seu, la Generalitat i l’antic Ajuntament.
El segon —DEL CENTRE AL CIM— analitza el canvi d'estatus i reconeixement institucional de la imatge que, promoguda per les instàncies competents de l'Esglèsia catòlica, es feia ressò del relleu social de l'advocació, en un context històric de forta impregnació religiosa de la vida cívica i política.
El tercer —LA IMATGE MULTIPLICADA— evoca la pervivència i presència mediàtica de la Mare de Déu dels Desemparats en la devoció i cultura popular més actuals, sobretot a través de l’art kitsch i el merchandising religiós.
La duració de la visita és d'1h i 15 min aproximadament. Activitat gratuïta amb reserva prèvia en el telèfon 963 883 730, o escrivint a didactica.muvim@dival.es. Es pot concertar una visita en grups tancats (màxim 20 persones), de dimarts a divendres (matí o vesprada) escrivint a didactica.muvim@dival.es.

Telèfons: (34) 90 246 02 02 - 96 388 25 25

Política de privacitat. Avís legal. Mapa web

Copyright © Diputació de València 2012. Tots els drets reservats.