Formulari de cerca

Agenda Cultural
expozoos
29 de març a 30 de juny 2017
Ver mapa
Exposició temporal
Zoos humans i exhibicions etnològiques
Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia

La biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia ofereix la mostra "Zoos humans i exhibicions etnològiques. Ciència i espectacle de la diferència" en la que ofereix al públic una aproximació al fenomen de les exhibicions humanes en el seu context i en la contemporaneïtat, i planteja la pregunta d'en quina mesura aquest tipus d'espectacles de la diferència han contribuït a forjar els nostres esquemes de percepció de les societats extraeuropees i els estereotips culturals en general

Aquesta mostra s'ha organitzat amb motiu de la publicació i presentació del llibre de Hasan G. López, Zoos humanos, ethnic freaks y exhibiciones etnológicas: una aproximación desde la antropología, la estética y la creación artística contemporánea(Concreta textos, València, 2017).

L'existència de zoològics humans és un fenomen escassament conegut en el context espanyol. La fórmula general, segons el model introduït pel promotor Carl Hagenbeck en el Jardí d'Aclimatació de París durant la segona meitat del segle XIX, resulta aparentment senzill. Si agafem a un grup humà pertanyent a una societat exòtica, el portem a Europa –voluntàriament o per la força– i el col·loquem en un recinte tancat recreant l'entorn natural en el qual viu com es fa en els zoològics d'animals salvatges, podrem conèixer de primera mà el seu aspecte i costums sense allunyar-nos de la calor de la llar ni posar en perill les nostres vides. Com no sorprendre'ns davant aquest espectacle de la diferència que reprodueix una clara relació de poder i submissió de l'home per l'home?

El públic assistent tindrà accés a lectures sobre aquest tema que formen part dels fons de la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia. L'horari de visita entre setmana coincideix amb l'obertura de la Biblioteca, de dilluns a dijous de 8:30 a 14:30 hores, dimarts i dijous fins les 18:00 hores i els divendres fins les 14:00 hores. Els caps de setmana en idèntic horari que la resta del museu, de 10:00 a 20:00 hores.

 

Telèfons: (34) 90 246 02 02 - 96 388 25 25

Política de privacitat. Avís legal. Mapa web

Copyright © Diputació de València 2012. Tots els drets reservats.