Formulari de cerca

Agenda Cultural
dc., 05/18/2016
Ver mapa
NOTÍCIES
La Institució Alfons el Magnànim presenta la seua nova imatge corporativa
El dissenyador torrentí Eugenio Simó és l’autor del nou logo

La nova imatge corporativa de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha sigut presentada hui pel diputat de Cultura, Xavier Rius, i pel director de l’entitat, Vicent Flor, acompanyats per Eugenio Simó, autor del disseny. Segons ha explicat Rius, l’objectiu del canvi és reflectir “la renovació que estem realitzant de la institució per a convertir-la en una institució científica i humanística, rigorosa i professional, transparent i plural que siga referent del pensament i la recerca en la societat valenciana”· Per la seua part, Flor ha assenyalat que “hem buscat una imatge potent, neta i actual que ens identifique clarament i que represente el nou impuls i l’esperit del projecte i que s’adapte de forma adequada a les necessitats actuals d’edició i comunicació i a les noves tecnologies”. Respecte al logotip anterior, el director ha explicat que també s’utilitzarà en ocasions molt puntuals en atenció al seu valor històric.
Passat i futur, ciència i humanisme
La nova identitat, realitzada pel dissenyador torrentí Eugenio Simó, està formada per un conjunt pictograma-text clarament diferenciats. L’adjectiu “Magnànim” és l’eix temàtic principal per al desenvolupament del pictograma. “Emmarcat en un cercle, a partir de la simplificació i seqüenciació d’elements de caràcter tipogràfic comuns, presents en les inicials AM (Alfons el Magnànim), hem construït una icona clara, sintètica i fàcil d’identificar”, explica Simó. Respecte al text, que incorpora també al nom tradicional el de Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, el dissenyador utilitza una tipografia de caràcter contemporani, com l’Helvètica “per contraposar-la als trets més clàssics del logotip i així representar també la doble dualitat passat/futur, ciència/humanisme que caracteritza el projecte del Magnànim”. A més, l’ús del negre com a color corporatiu fa del conjunt una major versatilitat i que puga adaptar-se a qualsevol format.
Eugenio Simó (Torrent, 1972) és llicenciat en Belles Artes per la Universitat Politècnica de València. Com a dissenyador i il·lustrador ha realitzat treballs per a nombroses empreses i institucions. És responsable de l’imatge corporativa, entre moltes altres, de la Fundació Horta Sud, el (MUSAC) Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León, l’Ajuntament de Xirivella, el Moviment de Temps Lliure o la Escola de Cases de la Federació de Cases de Joventut.

Telèfons: (34) 90 246 02 02 - 96 388 25 25

Política de privacitat. Avís legal. Mapa web

Copyright © Diputació de València 2012. Tots els drets reservats.